missie meesterlijk leiderschap

Elk mens heeft een eigen vorm van leiderschap in zich. Elk mens geeft op een eigen manier vorm aan dit leiderschap. Als inspirator, als facilitator of als bewaker van de resultaten bijvoorbeeld. 

Het is onze missie om jou als mens bewust te maken van jouw leiderschap en hoe je dat kan inzetten, bijvoorbeeld in jouw team. We spiegelen je in het ontdekken en richten van jouw kwaliteiten. Dat doen we door jouw natuurlijk leiderschap heel concreet te meten, zichtbaar te maken en vervolgens de groei ervan te faciliteren. Zo groeit leiderschap naar meesterschap. 

 

Want als leiderschap in volle kracht en vrijheid geleefd wordt, is dat in onze ogen meesterschap. Meesterschap is een eeuwenoud begrip, dat we kennen vanuit de middeleeuwse gilden. De leerling die doorgroeide tot meester, en de meester wiens taak het was om de leerling alles te leren wat hij zelf beheerste. Vakmanschap is meesterschap. Vakvrouwschap overigens ook.

 

Te vaak ontmoeten we mensen die zich niet bewust zijn van hun leiderschap. Die leiderschap verwarren met machtsvertoon. Die denken dat ze een goede ondersteuner zijn en juist mooie leiderschapskwaliteiten blijken te hebben. En we ontmoeten mensen die niet goed weten op welke manier zij kunnen sturen vanuit hun natuurlijke leiderschapsstijl. Hen kost leidinggeven veel energie, terwijl zij tegelijkertijd een andere vorm van leiderschap in zich hebben die geen energie vraagt. 

Wil jij van jouw leiderschap meesterschap maken? Leuk om samen in gesprek te gaan hoe we dat doen en hoe onze onderliggende visie op meesterschap daarin verweven is. 

 

Over ons

Alexander Berkhoff

Veranderen is inherent aan het leven en de wereld om ons heen. Zo verander ik ook continu, of ik wil of niet. Van nature ben ik bijvoorbeeld explorerend en nieuwsgierig. Ik wil begrijpen en voelen wat er speelt, neem mensen mee in wat ik zie en ervaar. Dat deed ik tot een aantal jaren geleden vooral vanuit mijn hoofd. Inmiddels heb ik geleerd hoeveel krachtiger het is daar mijn gevoel en intuïtie aan toe te voegen. Dat ik veel meer ben dan mijn hoofd. Zo ontdekte ik dat als mijn lichaam in een bepaalde situatie onrustig wordt, dat een signaal is dat in die situatie denken en voelen incongruent zijn. Het heeft mij geleerd om zowel mijn kennis en ervaring, als mijzelf als instrument in te zetten.​

Durven te ontdekken: dat is wat ik ook jou, je team of organisatie gun. Je leiderschap te voelen. Durven te kiezen, hoe spannend dat ook is, vanuit de weg die jij of jullie te volgen hebben. Misschien wel anders vasthouden, voorbij de zekerheid van niet helpende overtuigingen of conventies. Daar komen groei en verbinding, bovenstroom en onderstroom, individu en team samen. Zo ontstaat magie.

06-53407458

alexander@jouwleiderschapmeester.nl

Alexander Berkhoff

Birgit Vandermeulen

Birgit Vandermeulen

Het raakt me, als ik onbenut leiderspotentieel bij mensen zie. Voortkomend uit pure onwetendheid, stellige overtuigingen en soms zelfs de angst van zelfmanifestatie: dit ben Ik en dit is de Leider in mij! Wat kunnen we onszelf klein maken in grootsheid.

Ik ken het zo goed uit mijn eigen zoeken: ‘wie ben ik, dat ik me laat horen en zien?’ Liever bleef ik op de achtergrond en paste ik me aan. Wel zo veilig, dacht ik. Totdat ik ontdekte dat ik daarmee mijn geboorterecht niet leefde. Het was de start van een weg naar het werkelijk leren kennen van mezelf.


Wat is het fijn om leiderschap zichtbaar te maken: de verbazing, verwondering of bevestiging ervan te zien. De kracht te voelen als leiderschap werkelijk vrijkomt en geleefd wordt. Dat is in mijn ogen waarachtig meesterschap. Dat proces in jou of in jouw team, daar bedenk en geef ik graag duizend en één vormen aan. Ik nodig je uit om samen te ontdekken welk potentieel er in jou of jullie verscholen ligt, waarvan je niet wist dat je het had. 

06-53822529

birgit@jouwleiderschapmeester.nl

 

Ervaring

In de zomer van 1988 zaten we beiden in dezelfde collegezaal in Groningen voor onze studie Bedrijfskunde. Inmiddels hebben we samen ruim vijftig jaar ervaring in organisatieadvies, coaching, training en werving & selectie. We hebben team- en organisatiethema’s uitgewerkt met bijna honderd organisaties, profit en non-profit, groot en klein. Daarnaast hebben we een veelvoud van leiders individueel gecoacht en begeleid.

partners

In onze dienstverlening werken we samen met mensen die een onderscheidend talent te bieden hebben. Die hun meesterschap met verve en passie ‘vonken’ en daarmee jouw inspiratie aanwakkeren.