het Meesterschapsconcept

Wat zien jullie als meesterschap?

Voor ons is meesterschap een groeiweg van binnen naar buiten. Van zelfreflectie naar betekenisgeving in de buitenwereld. Van het vervullen van een rol naar vanzelfsprekend handelen vanuit wie jij bent

 

Meesterschap in leiderschap ontstaat als je als leider vanuit een innerlijke drive, reflectief en oordeelvrij een ander weet te activeren tot het ‘uitoefenen’ van diens talenten. Als je bewust omgaat met de morele dilemma's en paradoxen die je elke dag tegenkomt. Als je in je eigen spiegel durft te kijken. Als je kunt verduren, durft te vertragen en durft te twijfelen. Als je eigenaarschap neemt over je eigen ontwikkeling en je eigen leven, en daarin de kwetsbaarheid voor lief neemt om een voorbeeld te zijn voor anderen. Dan wordt leiderschap moeiteloos inspireren.

 

Elk mens heeft in potentie meesterschap in zich, de vraag aan jezelf is of je daar werkelijk ‘iets’ mee wilt doen. Wij faciliteren je om die vraag te beantwoorden, en jouw leiderschap tot meesterschap te ontwikkelen.  

En wat gaan we dan doen?

Of je nou een individuele vraag hebt of dat jullie een team-vraag hebben: voor beide soorten vragen hanteren wij een uiterst concrete formule, aan de hand waarvan we jouw of jullie potentiële meesterschap in kaart brengen. Voor individuen (los van de organisatie waar je werkt), teams en organisaties. 

De meeste begeleidingstrajecten starten we met een gevalideerde en wetenschappelijk onderbouwde leiderschapsscan, waarmee we jouw (jullie) natuurlijke-, tegennatuurlijke- en potentiële leidersgedrag meten. Simpelweg omdat we gelijk vanaf het begin willen weten wat jij, of jouw team, in essentie aan kwaliteiten, potentieel en valkuilen in huis hebt of heeft. 

De scan is eenvoudig, effectief en diepgaand. Gegarandeerd onderscheidend ten opzichte van de bij veel organisaties al uitgevoerde gedrags- of drijfverenmetingen. Zonder torenhoge investeringen.

 

Deze leiderschapsscan vullen we aan met andere formule-elementen. Dit geheel noemen we het leiderschapskompas, en is de basis voor het formuleren van ‘jouw leerdoel in meesterschap’. Vervolgens gaan we samen kijken welke interventie(s) het beste bij dat leerdoel past (passen). Dat kan een individuele- of groepsinterventie zijn, gericht op verdergaand reflecteren of praktisch interactieleren. Of een combinatie. Klik hier voor een overzicht van de interventies die we te bieden hebben.

aaaa.png

leiderschapsgedrag

Samen onderzoeken we jouw natuurlijke-, tegennatuurlijke- en potentiele leiderschapsgedrag. Daarvoor onderscheiden we vier leiderschapsstijlen en drie ondersteunende stuurcompetenties. De mix hiervan bepaalt jouw eigen, unieke vorm. Deze vorm versterken we met behulp van de leiderschapsformule en bouwen we samen verder uit.

 

Ben jij nieuwsgierig naar jouw unieke vorm? Kom jouw leiderschapskompas ontdekken, we ont-dekken graag met jou mee.

vier Leiderschapsstijlen

Elk van onderstaande foto's laat een leiderschapsstijl of een stuurcompetentie zien, door erop te klikken ontdek je welke. Uiteraard is er over elke stijl en competentie zoveel meer te vertellen.

Regeren is vooruitzien • Jouw Leiderschap Meester • Meesterschap in Leiderschap

'Regeren

is

vooruitzien'

michael-dam-mEZ3PoFGs_k-unsplash.jpg
Het doel heiligt de middelen • Jouw Leiderschap Meester • Meesterschap in Leiderschap

'Het doel

heiligt

de middelen' 

Het draait niet om mij • Jouw Leiderschap Meester • Meesterschap in Leiderschap

'Het draait

niet

om mij'

We gaan nu door • Jouw Leiderschap Meester • Meesterschap in Leiderschap

'We gaan 

nu

door'

drie Ondersteunende stuurcompetenties

Proces • Jouw Leiderschap Meester • Meesterschap in Leiderschap

Proces

Dialoog • Jouw Leiderschap Meester • Meesterschap in Leiderschap

Dialoog

Focus • Jouw Leiderschap Meester • Meesterschap in Leiderschap

Focus

man2.jpg

meesterverhalen